Nordic Biolab Network samling i Stavanger

16. og 17. februar 2018 arrangerte i/o/lab Nordisk Biolab Network samling i Stavanger

Her er et utdrag av programmet:

Fredag ​​16. februar

Lets get wet and glowing
Workshop on Bioluminescence - Sted: Creator Makerspace 

Utforsking og læring; Photobacterium phosphoreum eller Vibrio phosphoreum er en Gram-negativ bioluminescerende bakterie som lever i symbiose med marine organismer. Det kan avgi blåttgrønt lys (490 nm) på grunn av en kjemisk reaksjon mellom FMN, luciferin og molekylært oksygen katalysert av et enzym kalt luciferase. Vi vil arbeide for å skaffe noen av disse bakteriekulturene fra samlede sjødyr og lære å dyrke dem. Workshopen finner sted i Biolab - en DIY lab drevet av i/o/lab i samarbeid med Creator Makerspace.

 

So it glows - now what?
Presentasjoner ved i/o/lab Studio, Tou Scene

Presentasjoner fra forskere og en åpen diskusjon som tok sikte på å se nærmere på etisk, praktisk og kunstnerisk bruk av bioluminescerende organismer i en kreativ praksis og for utstillingsformål. Kunstnere har brukt ulike glødende organismer i sine prosjekter, og også prosjekter som GlowPlant og Dino Pet har presentert noen problemstillinger når det gjelder bruk av levende organismer for kreativ og kommersiell bruk. Hvordan kan levende organismer integreres i en kreativ praksis, hvorfor er dette interessant og har vi rett til å gjøre det?

 

Lørdag 17. februar

Nordic DIYbio Network møte
Sted: i/o/lab Studio, Tou Scene

Nettverket og inviterte tilknyttede selskaper vil fortsette diskusjoner fra tidligere møter og nyte en felles lunsj.

Art Science & Cocktails
Foredrag / Presentasjoner av kunstnere og forskere - Sted: KåKå

Nettverksmøtet ble avsluttet med et sosialt event hvor vi blandet praksis og interessepunkter fra både kunst og vitenskap servert med en utsøkt cocktailmeny. En utvalgt gruppe kunstnere og forskere presenterte sine prosjekter.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Takk til Nordic Culturepoint, Rogaland Fylkeskommune og Letterstedska Forening som har støttet opp om nettverket og arrangementet i Stavanger.

Samarbeidspartnere