• Graham Smith
  • Graham Smith
  • Graham Smith
  • Graham Smith
  • Graham Smith

Moby Jr til Vitenfabrikken

I løpet av juli måned 2014 vil kunstneren Graham Smith gjeste Vitenfabrikken i Sandnes.

Ved siden av å holde workshops hvor barn og unge kan få lage sine egne dansende/fribrytende roboter - har han med seg roboten Mobi Jr.
Mobi Jr er en interaktiv robot som gjestene ved Vitenfabrikken kan være med på å styre - han vil være maskoten på museet i sommer.

Graham Smith er en internasjonalt anerkjent kanadisk kunstner-oppfinner som har  utforsket grensene mellom kunst og vitenskap siden tidlig på 1980-tallet gjennom sine roboter, virtuell virkelighet, fotografiske og telepresence kunstverk og forskningsprosjekter. Hans arbeid krysser grensene mellom de vitenskapelige og kulturelle verdener ved å blande cutting edge universitetsforskning, teknologiske oppfinnelser (han har i dag fem patenter) og innovative medie kunstverk.
Fra 1993 til 1995 regisserte han den VRAP program (Virtual Reality Artist Tilgang Program) på den verdensberømte McLuhan Program i kultur og teknologi ved Universitetet i Toronto, hvor han utforsket budskapet bak dette nye mediet og dermed utagerte McLuhans teori om at kunstnere er som en kulturell DEW Linje (Distant Early Warning) for samfunnet i form av kunstverk som gir et bilde av bruken disse teknologiene vil ha i fremtiden. Under programmet kombinerte Mr. Smith videokonferanse og robotikk i verdens første serie av telepresence kunstverk som ble utstilt på Veneziabiennalen, foran Det hvite hus i Washington og på Trevi Fountaion i Roma.

Prosjektet er en del av et kunstprogram for offentlig oppdrag av Sandnes kommune kuratert av i/o/lab - Senter for framtidskunst

Samarbeidspartnere