i/o/lab presentasjon ved PIKSEL 15 seminar Get A-Life

i/o/lab presenterte sin interesse for feltet kunst & vitenskap gjennom arbeid med kunstnere som tar ibruk vitenskap og bioteknologi i sine verk.

Piksel er en årlig festival for kunstnere og utviklere som arbeider med fri og åpen kildekode programvare, maskinvare og kunst. Den 12. utgaven av Piksel Festival be\O/art på 2014 var viet til visning av en rekke kunstneriske verk, forestillinger og workshops som arbeider med DIY BioArt. Sjangeren innebærer kreativ fiksing og triksing med organisk vev, livsprosesser, levende organismer og bakterier.

På årets utgave ønsket Piksel å komme dypere inn i emnet ved å arrangere det første Bioart Seminaret i Bergen. Gjeste kunstnere, kuratorer og forskere vil dele sine kunnskaper og erfaringer gjennom tre dager med presentasjoner, workshops og utstillinger.

Eksperter deltagere er valgt spesielt fra sine opprinnelige tilnærminger, innen forskning og / eller tverrgående kunnskap innen bioteknologi, biometri, biokunst, kunstig liv
(A-life), nanoteknologi, miljødataanalyse, bioinformatikk basert på Åpen / Fri programvare og maskinvare, gjør det selv (DIY) og gjør det med andre (Diwo) lærings- og undervisningsmetoder anvendt på bioart; A-life og bioinformatikk spekulative prosjekter utført av kunstnere; kunstnere og bioteknologi: bioetikk brukt til praktisering av bioart.

Samarbeidspartnere