• "The Pool" Jen Lewin Studio / Photo Elgin Tan

ENLIGHT 2017 Utlysing etter kunstnere – 3 finansierte internasjonale residens muligheter

Frist midnatt 1 april 2017

Finansierte residens muligheter for kunstnere i Europa tilbys som en del av vårt nye internasjonale partnerskap.
i/o/lab oppfordrer spesielt kunstnere fra de nordiske landene til å søke og oppmuntrer kunstprosjekter som gjør eksperimentell bruk av lys gjennom en utforskende tilnærming kunstnerisk og visuelt med referanse til vitenskap.

Mer informasjon om residens muligheten her.

Gå til søknadsskjema

Residensene som tilbys fra ENLIGHT prosjektet inviterer tre europeiske kunstnere til å gjennomføre samarbeids residenser for å utvikle offentlig gjennomførbare kunstverk med tekniske team basert i Manchester, Stavanger og Roma.

Curated Place med SPECTRA Festival i samarbeid med MIRIAD ved Manchester School of Art (UK), i/o/lab i Stavanger (Norge), og Fondazione Mondo Digitale i Roma (Italia), tilbyr kunstnere anledning til å delta i et nytt program og nettverk som produserer og markedsfører lys og lyd kunstverk - utforsker møtepunkt for kunst, teknologi og design. Kunstnerne vil bli invitert til å gjennomføre flere korte residenser med sine vertsorganisasjoner - støttet av sine team av teknologer og teknikere for å skape et nytt kunstverk for det offentlige rom og for utstilling i våre eksisterende festivaler. Residensene er holdent fokusert på å fullføre produksjon for utstilling utenfor tradisjonelle kunstutstillinger og utvikle ferdigheter og nettverk av alle involverte.

Residensene vil finne sted i følgende produksjons vinduer med verter:
Manchester: juli 2017 til oktober 2017
Norge: juli til oktober 2017
Italia: juli til oktober 2017

Alle kunstnerne må stille ut sine endelige arbeid i 2018 SPECTRA Festival i Aberdeen (feb 2018) 2018 Roma Media Festival (Begynnelsen av mai 2018) og Stavanger Article Biennalen (September 2018).

Samarbeidspartnere