• #article2016

Article 2016

Den sjette Article biennalen presenteres i Stavanger
11.august - 02.oktober 2016 ved Sølvberget Galleri

Åpning 11.august kl.18

Se hele programmet her

Article biennalen 2016 er kuratert av i/o/lab ved Hege Tapio i samarbeid med co-kurator Nora S. Vaage, som har skrevet sin doktoravhandling om Biokunst ved Universitetet i Bergen.

TEMA for Article biennalen 2016
Det nye Eden - eller det nye paradis… Hva skjer når mennesket får kunnskap om alt og mulighet til å skape verden i sitt bilde?
Hvor går grensen mellom det gode og det onde, og vil vi kunne vite alt, eller ha evig liv?

Ifølge kristendommens skapelseshistorie levde mennesket ubekymret og uskyldig i Edens hage, frem til slangen fristet Adam og Eva til å spise av kunnskapens tre. Article-biennalen 2016 vil med utstillingen Det nye Eden utforske vår avanserte kunnskap om å manipulere liv, og hvor vi kan være på vei med dette.
I Det nye Eden finnes skapninger som har blitt til gjennom avanserte inngrep i naturens gang. Vi har i dag kunnskap nok til å skape gull, få hud til å stå i mot kuler, og oppbevare informasjon i DNA.
Hva gjør vi med denne kunnskapen? Og hva gjør den med oss? Hvordan innvirker de nye bioteknologiene på samfunnet?

Article 2016 vil presentere følgende kunstnere:
Eva Bakkeslett (NO) / Joe Davis (US) / Jalila Essaïdi (NL) / Gints Gabrans (LV) / George Gessert (US) / Margherita Pevere (DE) 

Kunstutstillingen vil by på kunst med avansert bruk av bioteknologi, deltakende planteforedling, videreføring av ur-norske tradisjoner og mulighet for å bevare dine hemmeligheter for all evighet.
I løpet av åpningshelgen vil vi også presentere Norgespremieren til filmfestivalen BIO · FICTION i samarbeid med Stavanger Kino.
Denne internasjonale filmfestivalen for syntetisk biologi, vitenskap og kunst er produsert av Biofaction.
Etterpå kan du slukke kunnskapstørsten under i/o/lab sin programserie Art Science & Cocktails - og skjemme deg bort med utsøkte opplevelser av de tre tingene vi elsker mest ...
Åpningshelgen vil bli krydret med muligheter for diskusjoner, refleksjoner, og et møte med kunstnerskap som har gjort seg bemerket internasjonalt med sin forskning.

Article-biennalen produseres og arrangeres av i/o/lab - Senter for Framtidskunst, en kunstnerdrevet organisasjon som tilbyr kompetanse innen feltet kunst, ny teknologi og vitenskap.
i/o/labs prosjekter har ofte blitt nevnt blant de mest innovative og interessante kunstprosjektene i regionen og nasjonalt. Gjennom å presentere innovative kunstneriske prosjekter innen krysningsfeltet kunst/vitenskap skaper i/o/lab en møteplass mellom kunst og forskning, som retter seg mot et bredt publikum med forankring i lokalsamfunnet. Article biennalen fremmer kunst som kommenterer vår teknologiske hverdag og som berører etiske og politiske tema som angår vår samtid. 

Samarbeidspartnere