Article biennalen 2012

ARTICLE 2012: Dialoger
Stavanger | SKUR2 | 5 til 28 oktober 2012

Kunst handler om å endre folks perspektiver. Utforming av estetiske objekter, for eksempel skulpturer og malerier, er bare én måte å provosere frem slike endringer. Mange kunstnere svarer i stedet på aktuelle spørsmål om vår tid ved å forme dialoger. For å legge til rette en slik dialog, trer kunstnerne ut av sine arbeidsområder og utstillingslokaler for å gå inn i den offentlige arena og engasjere lokalsamfunnet rundt kritiske viktige problemer. Enten gjennom utforming av scenarioer, installasjons kunst, eller intervensjoner i det offentlige rom, så er kunstnernes primære mål å provosere eller stimulere samtalen, å presse individer og samfunn mot refleksjon.

ARTICLE 2012 har som mål å legge til rette for kritisk dialog gjennom kunst, ved å engasjere lokalsamfunnet i Stavanger til diskusjoner som er relevante for byen og dens innbyggere. Hver helg i oktober 2012, vil ARTICLE utvikle dialog rundt fire kritiske temaer: Bærekraftig matproduksjon, miljø sikkerhet, direkte demokrati, og kulturelle økonomi, henholdsvis. Disse diskusjons temaene vil bringe sammen kunstnere og andre eksperter, lokale interessenter, og generelt interesserte enkeltpersoner til ulike spennende rammer for dialog. Til årets biennale har vi spesielt invitert et dynamiske diskusjons format utviklet av det britiske kunst kollektivet The People Speak. ARTICLE 2012 har som mål å endre Stavangers perspektiver på problemstillinger som er relevante for byen og dens innbyggere gjennom dialog-provoserende kunst.
Vi er inviterer folk i Stavanger til å danne en dialog!

hilsen fra

Hege Tapio / Produsent og kurator
Daglig leder av i/o/lab - Senter for Framtidskunst
&
Michel van Dartel / co-kurator

Michel van Dartel (NL) er kurator ved V2_Institute for Unstabile Media og den nederlandske Electronic Art Festival. For tiden er han også gjeste kurator for Article og gjeste lærer ved Sint-Lukas Brussel Høgskolen ved Art and Design. Michel fungerer også som ekstern rådgiver for a.o. den Mondriaan Foundation og Amsterdam Fund for the Arts og er medredaktør i Journal for Artistic Research.
(@ MichelvanDartel | michel@v2.nl | www.v2.nl/archive/people/michel-van-dartel)

Samarbeidspartnere